Skocz do zawartości

Ayliene

WoW Marked
  • Zawartość

    14
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Wszystko napisane przez Ayliene

  1. Ayliene

    Problem z PC

    Mały update , nie działa mi program OCCT , pokazuje ze potrzebuje net framework 3.5 , klikam zeby to zainstalowalo i nic sie nie dzieje , w Panel Sterowania>Włącz lub Wyłącz funkcje systemu nie pokazywało mi tam nic ( puste okno) czytałem ale fix na to był jakis skomplikowany , wcześniej nie działał mi np kalkulator czy inne apki z microsoft store to zrobiłem formata systemu bo sie wkurzyłem , po formacie , OCCt dalej nie odpala , pokazuje ze potrzebuje net framework ale przy sciaganiu wyskakuje błąd , teraz w panelu sterowania > "włącz lub wyłącz" pokazuje mi liste ale jak zaznaczam zeby instalowało net framework 3.5 to wyskakuje błąd system windows nie moze ukonczyc wprowadzania żadanych zmian kod błędu : 0x800F081F i tyle , googlujac ten błąd też troche zielony jestem i nie czaje tych ich "fixów" tego.Zrobiłem testy w furmarku i nic , potem test w programie bodajże cpu-z ten stress test i też nic sie nie wydarzyło a temperatury raczej w normie porównując z tymi co mierzyłem pare miesiecy temu jak mi zasilacz padał i szukałem przyczyny( o dziwo OCCT wtedy działał) , zamieniłem kable sata bo może on był jakis luźny albo stary cokolwiek i przeczysciłem kompa , czekam na rozwój wydarzeń teraz, mógłby ktoś skomentować te wyniki SMART? Coś tam sam kminiłem ale może ktoś bardziej obcykany sie wypowie.
  2. Ayliene

    Problem z PC

    Siema , piszę ten post ponieważ najprawdopodobniej mam problem z moim komputerem Opis: Grając w wowa dwa-trzy dni temu zawiesil mi sie cały komputer : kursor bodajże działał tylko , reset z palca nic nie dawał przez jakiś czas potem pc sie zrestartował i wyskoczylo mi okienko coś w stylu check your boot device and reboot , ok mysle ze mi jebnal dysk ale wylaczylem z pradu kompa i wlaczylem i zaskoczylo , mysle no dobra jakas anomalia powinno byc ok ,wrocilem i normalnie dalej gralem az do dzis , rano przy wlaczeniu kompa i pierwszym ekranie startowym ktory pokazuje nazwe plyty glownej itd pokazalo ze repairing hard drive czy cos w tym stylu doszlo do 100 restart i wlaczylo sie normalnie ale przed chwila wlasciwie na internecie ogladajac yt mi sie zawiesil tak komputer ze tylko kursor sie ruszal, reset z palca nic nie dawał , dopiero wylaczenie z pradu i znowu wyskoczylo okienko z boot device , wiec pomyslalem ze to jednak jebniety dysk czy cos i chcialem go odłączyć zeby zmienic gniazda na płycie czy w ogole odpiac ten ssd i zostawic sam hdd cokolwiek , ale podlaczajac monitor kablem hdmi (nie siegal kabel zeby otowrzyc komputer to go odpialem) do tylu kompa pokazywal no signal , zglupialem zmienilem kabel , dalej no signal , na szczescie mam 2 monitor na DVI wiec podlaczylem go na szybko i wszystko smiga poki co , dlatego doszedlem do wniosku ze to wejscie hdmi , niestety jedyne na tej plycie mi sie zepsulo , ok zdarza sie mozna to obejsc przejciowkami itd , ale łącząc to z poprzednim problemem , mysle ze sprawa jest taka ze to plyta glowna sie psuje , czy moze ktos ocenic czy to plyta czy co ponizej dam specyfikacje pc Plyta gl- msi b85-g43 Karta graf : gigabyte nvidia geforce gtx970 windforce 3x ram : 2x4gb 1600mhz goodram - ale to musze sprawdzic bo juz nie pamietam procek- intel i5 4460 3.20 ghz dyski ssd: adata su800 - ma kilka miesiecy - tu mam system hdd chyba seagate 500gb stary dysk nawet juz konkretnie nazwy nie kojarze w menedzerze urzadzen - pokazuje numer - ST3500418AS monitory : iiyama gmaster g2530hsu drugi - samsung syncmaster 2032mw edit: zasilacz corasir vs550 ma kilka miesiecy max Dzieki za jakiekolwiek porady
  3. Ayliene

    Problem z PC

    Dobra troszke noob ze mnie w komputery - rzeczywiscie mialem podpiete pod plyte glowna monitor glowny , teraz podpialem go pod karte i dziala, wczesniej podpialem w pierwsze lepsze gniazdo hdmi jakie widzialem z tylu , dzialalo to zalozylem ze dobrze to wsadzilem xD , teraz potestuje to co damho napisał i zobacze
  4. Ayliene

    Problem z PC

    Problem w tym ze PC teoretycznie działa - jadę na pożyczonym monitorze bo hdmi padło totalnie , ale wszystko startuje póki co normalnie , te zwiechy wystąpiły 2 razy i to w 2 różnych czynnosciach - zwykłe uzytkowanie neta a za drugim razem gra w wowa , dlatego to jest takie dziwne ze nie mam pewności czy to płyta na 100% powodowała wczesniejsze zwiechy czy to rowniez dysk ponadto ze hdmi w plycie nie działa , nie wiem czy te dwie sprawy łączyc ze sobą czy raczej patrzec na nie oddzielnie , jak nikt nic nie poradzi to po weekendzie kupie nową płytę i tyle , po prostu napisałem posta zeby rozwazyc inne opcje zwazajac na sytuacje.
  5. Ayliene

    Problem z PC

    Ja się nie znam do końca jak to odczytywać , ale tu jest pastebin z tego co mi tam wyszło https://pastebin.com/Sb1iVnY7
×